Berg och Dalbanan

Nöjesfältet med Berg och Dalbanan, Nr 203-1

Nöjesfältet med Berg och Dalbanan

Berg och dalbanan hängde med ända fram till 1987.
I ena hörnet under anläggningen fanns en ölservering. Kön passerade längs en disk där de fick betala för en öl och en smörgås. (det var ransonen). Det var lag på att det skulle gå till på det sättet. Man var inte tvungen att äta upp smörgåsen så antingen lämnades den kvar på disken till nästa kund eller så åt kunden upp den eller gav den till någon som stod utanför och väntade.

08_bergbanan

Berg och Dalbanan

Från början fanns ingen dansbana för gammeldans, men år 1925 byggdes en provisorisk anläggning utan tak. Efter något år uppfördes ”Polketten” där Kal och Ada kunde sväva fram. Danspolletten köptes i en liten kiosk och kostade 10 öre. Dansen varade i tre minuter. och för att kolla tiden hade man timglas.
Lustiga huset hade premiär 1923 och revs 1930. Ett nytt Lustiga Huset byggdes 1931. Hösten 1954 revs samtliga byggnader i södra gården, inklusive Lustiga Huset, för att ge plats åt ett helt nytt område i parkens södra del.
Jubileumsutställningen gick med förlust men Liseberg gav ett överskott. En av orsakerna till förlusten skyllde man på det dåliga vädret med bl. a. publiksiffran en av de regnigaste dagarna; 45 besökande.

liseberg-akattraktion02

Bild 1: Lisebergs nya attraktioner

liseberg-akattraktion03

Bild 2: Lisebergs nya attraktioner

liseberg-akattraktion01

Bild 3: Lisebergs nya attraktioner

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s